Näin käytät Instagramin hashtageja oikein

 
Hashtag avaimenperä

Instagramista puhuttaessa tulee monesti mieleen hashtagit. Niiden käytön perusperiaatteet ovat monelle varmasti tiedossa, mutta tiedätkö miten hashtageja käytetään siten, että niiden käyttö on optimoitua näkyvyytesi kannalta? Tässä postauksessa kerromme miten käytät hashtageja siten, että ne tukevat toimintaasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Mitä hashtagit ovat? 

Hashtagit ovat #-merkillä varustettuja sanayhdistelmiä, jotka ovat kuin kategorioita Instagramin kuville. Kuvia voi selata ja löytää niiden kautta. Kun kirjoitat Instagram -kuvan yhteyteen hashtagin, se löytyy sen alta. Jokaisessa kuvavirran kuvassa voi olla maksimissaan 30 hashtagia. Myös Instagram stooreihin voi lisätä hashtageja.
 

Miten hashtageja käytetään optimaalisesti?

  1. Lisää jokaiseen Instagramissa julkaisemaasi kuvaan ainakin muutama hashtag, esimerkiksi 5-20.

  2. Lisää jokaiseen kuvaan hashtageja, jotka liittyvät kuvaan, sekä sen yhteydessä olevaan tekstiin.

  3. Mieti millä kielellä käytät hashtageja. Instagramissa on todella yleistä käyttää englantia, vaikka muuten kirjoittaisi suomeksi. Suomalaiset seuraavat englanninkielisiä hashtageja ja instagrammaajia, eli on luontevaa, että myös sinä voit osittain käyttää englanninkielisiä hashtageja, vaikka toimintasi olisi vain suomessa. Mutta pääpaino kannattaa pitää suomenkielisissä hashtageissa jos kohderyhmäsi koostuu vain suomalaisista.

  4. Käytä tarpeeksi tarkkoja hashtageja. Jos käytät englanninkielisiä hashtageja ja olet kakkujen tekijä, älä käytä hashtagia #cake, vaan kuvaile toimintaasi tarkemmin esim. #customcakes, joka kertoo huomattavasti tarkemmin mitä teet ja mihin tekstisi ja kuvasi liittyy. Suomeksi tosin hashtagit voivat olla yleisempiä, koska niitä on ylipäätään vähemmän.

  5. Käytä hashtageja, joilla on optimaalinen määrä merkittyjä kuvia. Pyri löytämään hashtageja, joilla on 1000 - 300 000 merkittyä kuvaa. Jos valitset käyttää hashtageja, joilla on esim. yli miljoona tägäystä, niitä kuvia lisätään jatkuvasti lisää ja sinun kuvasi tippuu hyvin nopeasti listassa alas eikä se siten kerkeä saada näkyvyyttä. Pienempien määrien seassa kuvasi säilyy kauemmin hashtag -listan viimeisimpien kuvien yläosassa ja sillä on siten mahdollisuudet saada enemmän näkyvyyttä. Hashtageja voi tarkastella kahdella eri lajittelumetodilla ‘suosituimmat’ tai ‘viimeaikainen’. Ajankohdan lisäksi voit näkyä myös suosituimpien listalla ensimmäisten kuvien joukossa jos kuvasi on saanut prosentuaalisesti hyvän vastaanoton kommentein ja tykkäyksin. Suosituimmat -listalle voi siis päästä kuva riippumatta siitä kuinka paljon seuraajia sinulla on, siinä riittää, että se on sinun seuraajamäärääsi nähden hyvä sitoutumisprosentti.

     

Miten löytää sinulle sopivat hashtagit?

  • Käytä alan hashtageja. Lähde miettimään eri aiheita, joiden parissa yrityksesi toimii. Mikä sinun alasi on? Mitä tarkalleen teet ? Millaista maailmaa brändisi edustaa? Etsi sanoja näihin liittyen ja katso onko niitä hashtageina käytössä Instagramissa. Klikkaa Instagramissa suurennuslasin kuvaa ja kirjoita miettimiäsi hashtageja haku -kenttään yläreunassa ja katso kuinka paljon kullakin on kuvia merkattuna. Kun tarkastelet suurennuslasin hakukentän kautta hashtageja ja kirjoitat hakukenttään jonkin sanan, Instagram antaa vaihtoehtoja samankaltaisille hashtageille. Tätä kautta on helppo etsiä lisää saman aiheen hashtageja ja voit helposti vertailla niihin tägättyjen kuvien määriä.

  • Jos toimit paikallisesti jollakin tietyllä alueella, tutki mitkä ovat sen alueen suositut hashtagit, vaikka ne eivät suoraan liittyisikään bisnekseesi muutoin kuin alueellisesti. 

  • Tutki mitä kilpailijasi tekevät. Katso mitä hashtageja he käyttävät ja löydä sitä kautta uusia vaihtoehtoja.

 Hashtagien käytössä ei siis kannata niinkään oma luovuus, vaan oikeanlainen hashtagien metsästys.