7 vinkkiä miten saada näkyvyyttä uudelle Instagram -tilille

 
7vinkkiä-uudelle-instagram-tilille.jpg

7 vinkkiä miten kerätä näkyvyyttä uudelle Instagram -tilille. Tämän postauksen idea tuli siitä, että monet seuraajamme ovat melko uusia Instagramin käyttäjiä. Paljon puhutaan tilin visuaalisesta ilmeestä, tilin sisältösuunnitelmasta ja ylipäätään strategiasta. Moni kuitenkin miettii, että miten siitä ihan nollasta aloitetaan ja miten käytännössä saadaan ne ihan ensimmäiset seuraajat?

Tämän postauksen luettuasi opit yksinkertaisia ja heti käyttöönotettavia käytännön vinkkejä siihen miten uusi Instagram -tili voi saada näkyvyyttä ja sitä kautta alkaa kasvattaa yleisöään saamalla seuraajia. Aloitetaan!

7 vinkkiä miten kerätä näkyvyyttä uudelle Instagram -tilille

 1. OMA LÄHIPIIRI

  Jaa tieto sun uudesta Instagram -tilistä ihan ensin sun omalle lähipiirille ja tuttaville. Voit joko jakaa Instagram -tilin osoitteen esimerikiksi Facebookissa, meilitse tai Whatsapp/teksti -viestillä. Instagram -tilisi osoite eli url on www.instagram.com/suntilinnimi. Tai jos sulla on ystäviä Instagramissa, ala seurata heitä siellä ja kerro yksityisviestillä, että tämä on sun uusi tili ja mitä varten se on tehty. Miten paremmin avaat miksi tili on luotu ja mitä sillä teet, sitä helpompi tuttavien on tulla kannustamaan sun matkaa ja alkaa seuraamaan ja jakamaan tietoa eteenpäin.

 2. TIHEÄ JULKAISUTAHTI

  Instagram -tilisi tulee kehittymään matkan varrella. Eli älä jää turhan kauaksi aikaa suunnittelemaan profiilitekstiä, valitsemaan profiilikuvaa ja miettimään mitä ensimmäisenä julkaisisi. Tärkeintä on saada sinne alkuun jotain sisältöä - mieluiten sellaista mikä liittyy sun toimintaan. Tiheä julkaisutahti on tärkeää jo pelkästään Instagramin algoritmin kannalta, mutta uudella tilillä etenkin siksi, että jos joku alkaa seurata sinua, hän on kiinnostunut sun toiminnasta ja haluaa saada sulta sisältöä. Eli anna sitä heille. Jos et tee niin, sinut unohdetaan jo heti alkumetreillä. Uudelle tilille suosittelemme jopa kerran päivässä julkaisutahtia.

 3. OMAN KOHDERYHMÄN TILIEN ETSIMINEN & KESKUSTELUT

  Instagram on SOSIAALINEN media. Eli aloita uudella tilillä heti sosiaalinen käyttäytyminen. Mitä se sitten käytännössä tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että sinun tulee olla aktiivinen ja etsiä itse niitä tilejä, jotka ovat kohderyhmääsi ja siten potentiaalisia tilisi seuraajia. Kun löydät tällaisia tilejä, ala seurata heitä, kommentoi heidän kuviinsa ja lähetä heidän stooreihinsa vastauksia ja kommentteja yksityisviestein. Älä mainosta omaa tiliäsi vaan ole aidosti kiinnostunut heidän asioistaan. Ne jotka ovat kiinnostuneita sinun jutustasi alkavat kyllä sitten luontaisesti seurata sinua takaisin.

  Uusia tilejä voit etsiä esimerkiksi erilaisten hashtagien alta, search -sivulta tai sun kilpailijoiden seuraajista.

 4. LISÄÄ SIJAINTI

  Aina kun julkaiset kuvan, joka on otettu jossakin tietyssä sijainnissa kuten ravintolassa, kaupungissa, kaupassa tms, merkitse kuvasi siihen paikkaan paikkamerkinnällä. Teet sen julkaisuasi tehdessä klikkaamalla ‘lisää sijainti’ ja etsi sijainti paikan nimellä. Kun joku katsoo siihen paikkaan merkittyjä kuvia, näyt sen haun kuvien seassa.

 5. HASHTAGIT

  Käytä mahdollisimman hyvin mietittyjä hashtageja monipuolisesti julkaisuissasi. Lue parhaat hashtag käytännöt täältä.

 6. HAASTEISIIN OSALLISTUMINEN

  Instagramissa on tällä hetkellä hyvin suosittua tehdä omia haasteita ja osallistua erilaisiin haasteisiin, jotka auttavat yhteyksien luomisessa Instagramissa. Jos kukaan seuraamistasi tileistä ei juuri nyt ole jakanut mitään haastetta, voit käyttää esimeriksi näitä Social Sisterhoodin Instagram Story -haastepohjia.

 7. YHTEISTYÖT

  Jos sinulla on tuttuja samalta alalta tai saman aiheen parista mihin Instagram -tilisi liittyy, suunnittele heidän kanssaan erilaisia yhteistöitä kuten yhteinen Instagram -live, mainitse yhteisistä töistä ja merkitse toisen tili sun kuvaan tai stooriin jne. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

Näitä kaikkia keinoja yhdistää se, että ne laittavat tilisi paikkoihin ja tilanteisiin, joissa joku voi törmätä siihen. Se, että tilisi on löydettävissä ja näkyvillä sellaisissa tilanteissa, että joku sen nähdä on puolet työstä. Toinen puoli on sitten se sun Instagram -tilin sisältö. Lyhyesti sanottuna houkutteleva Instagram -tili, jollaista halutaan seurata on visuaalisesti eheä sekä tunnistettava ja sen sisältö puhuttelee valittua kohderyhmää jollakin mielenkiintoisella ja palvelevalla tavalla. Kun kasaat tällaisen paketin ja teet töitä ainakin alkuun päivittäin, pääset varmasti nopeasti uusiin seurajaalukemiin ja luomaan aktiivista yhteisöä.

Saitko näistä käytännöllisistä keinoista ideoita oman tilisi näkyvyyden kasvattamiseen?

 
INSTAGRAM, SOSIAALINEN MEDIATaru