Maailmanluokan somegurujen oppeja suoraan Kaliforniasta

 
Vihko, ja piirros someguru Jasmine Starista
Piirroskuva someguru Brock Johnsonista
 
 

Moikka Taru täällä! Monet somemaailman neuvot ja opit johtavat juurensa Amerikkaan. Siellä on sosiaalisen median tunnetuimmat opettajat ja gurut. Pidetään sitä vaikka pienenä Social Sisterhoodin salaisena aseena, että toinen meistä asuu Kaliforniassa ja pääsee siten helpommin käsiksi tähän tietoon suoraan näiltä mentoreilta.

Osallistuin viime viikonloppuna (huhtikuu 2019) suureen online bisnes tapahtumaan Orange Countyssa, jonka puhujien joukossa oli myös sosiaalisen median opettajien huippuja. Sanooko nimet Jasmine Star tai Brock Johnson sinulle mitään? Jos ei niin kannattaa vähintään laittaa heidät seurantaan Instagramissa @jasminestar ja @brock11johnson.

Ilokseni ja onnekseni pääsin kuuntelemaan heidän parhaat vinkkinsä sosiaalisen median käyttöön liittyen silloin kun halutaan käyttää niitä edistämään bisnestä ja myyntiä. Tässä postauksessa jaan nämä somegurujen vinkit myös teille.

Älä myy, näytä edut

Somessa suorat mainospuheet voi suosiolla jättää pois. Ne eivät toimi tässä kanavassa. Mainospuheiden sijaan tuo palveluidesi etuja esille luontevissa tilanteissa. Tarjoa ratkaisuja ja resursseja, joita seuraajasi tarvitsevat. Kasvatat luottamusta kun käyt ennemmin keskusteluja kuin lataat kylmiä myyntipuheita. Myyntiä helpottaa se, että seuraajasi tuntevat sinut, pitävät sinusta ja luottavat sinuun.

Kerro tarinoita

Tarinat muistetaan keskimäärin 22 kertaa paremmin kuin faktat. Tarinat tekevät sinusta helpommin lähestyttävän ja siten saavat seuraajasi pitämään sinusta, sekä auttavat tutustumaan ja luottamaan sinuun. Kun seuraajasi tuntevat sinut, pitävät sinusta ja luottavat sinuun, on heidän tarjoamiesi palveluiden oston hetkellä helpompi kääntyä juuri sinun puoleesi.

Vinkkejä tarinankerrontaan somessa:

  1. Keskity tarinoissa erityisesti tunteeseen, jota se välittää.

  2. Mitä henkilökohtaisempi tarina, sitä vahvempi tarina

  3. Harjoittele, harjoittele, harjoittele

  4. Ole oma itsesi

Instagramia voi käyttää myös lanseerausmainonnassa

Vaikka aina sanotaan, että somessa ei kannata myydä, se ei silti tarkoita, etteikö somea voisi hyödyntää lanseerausmainonnassa. Se tehdään siten, että luot suunnitelman millaista sisältöä julkaiset tietyn ajan sisällä ja miten johdattelet seuraajiasi palveluidesi pariin jakamalla lisäarvoa, joka viestii palveluidesi / tuotteidesi etuja.

Jaa sisällöissäsi ratkaisuja ja resursseja, joita seuraajasi tarvitsevat ja haluavat

Älä jaa somessa asioita, jotka vain toteavat mitä yrityksesi / tuotteesi / palvelusi tekevät. Korosta mieluummin sisällöissäsi ratkaisuja seuraajiesi ongelmiin. Jaa resursseja ja neuvoja, joita he tarvitsevat, jotka liittyvät palveluihisi. Näytä itsesi ja osaamisesi.


Tässä lyhyesti mitä Jasmine ja Brock meille kertoivat. Kummatkin ovat muuten aivan loistavia puhujia ja hirmu miellyttäviä ihmisiä.

P.S. Kummatkin sekä Jasmine ja Brock lähettivät minulle useampia DM viestejä Instagramissa, koska tägäsin heidät mun stooreihin tapahtumasta, jossa olin. Heillä on kymmeniä ja satojatuhansia seuraajia instassa. Otetaan siis tästä vielä lopuksi opiksi, että mikään seuraajamäärä ei poista sitä, että sosiaaliset yhteydet ovat somessa kingi.