5 edullista kuvausrekvisiittaa IG-OTOKSIIN

 
 
1970-01-01 02.00.00 2 (3).jpg

Tänään ajattelin listata teille muutamat kivat ja käytännönläheiset vinkit somekuviin sekä tarkemmin sanoen kuvausrekvisiittoihin liittyen.

Somekuvia otettaessa on erilaisista “propseista” eli kuvausrekvisiitoista todella paljon apua. Pienet “lavasteet” tuovat kuviin usein ihan uudenlaista menoa sekä väriä, elävöittäen turhan tyhjiä tai värittömiä kuvakokonaisuuksia.

Itse otan kuvia niin omiin somekanaviini kuin myös Social Sisterhoodin tileille että myöskin omien sisällöntuotanto-asiakkaideni Insta- ja FB-kanaviin. Olenkin oppinut hyödyntämään arkisia, läheltä löytyviä asioita ja tavaroita monissa erilaisissa kuvaustilanteissa - toisin sanoen: hyvin pienelläkin rekvisiittapanostuksella pääsee siis mainiosti tässä hommassa liikkeelle! Voi jopa olla, että parhaimmat kuvausrekvisiitat löytyvät oman kodin kaapeista tai kellarista. Eli siis silmät ja mieli avoinna omia nurkkia penkomaan! Monet itselle arkisilta tuntuvat tavarat ja elementit toimivat nimittäin monenlaisissa eri käyttötarkoituksissa kuvia otettaessa.

Alle olen nyt siis listannut viisi edullista kuvausrekvisiittaa, joita voi hyödyntää monenlaisissa eri kuvissa/kuvatyyleissä:

1. KUKAT & KASVIT (postauksen ensimmäinen kuva)

Kukat toimivat aina, if you ask me! Toki tilin tyylistä riippuen voivat ruusupuskat tai tulppaanikimput olla välillä väärä valinta rekvisiitaksi, mutta monien tilien tyyliin kukka-asetelmat/yksittäiset leikkokukat/viherkasvit sopivat vallan mainiosti.

Itse käytän kukkia/kasveja usein kuvien tunnelman elävöittäjinä; esimerkiksi postauksen ensimmäisen kuvan otos läppäristä olisi kovin kalsea ja mitäänsanomaton ilman otoksen kukkakimppua. Kukissa ja kasveissa on aina tiettyä elinvoimaa, joka tuo kuvaan kuin kuvaan uudenlaista täyteläisyyttä sekä väriä.

2. MUKIT

Kahvi-ihmisenä olen ehkä puolueellinen tässä kohtaa, mutta mielestäni IG-otoksessa näkyvä kahvi-/teekuppi tuo usein kuvaan kivaa kotoisuutta, lämpöä sekä kutsuvuutta. Onpa kahvikuppi sitten ihmisen kädessä tai vaikkapa pöydän reunalla, voi sillä luoda otokseen tietynlaista “hei, juodaanpa tässä kaffet yhdessä”-fiilistä jolla houkutella Instan käyttäjää kuvan ääreen hieman pidemmäksi aikaa.

Voima-/parodialauseita kyljissään kantavat mukit tuovat myös usein hauskaa keveyttä feediin - mikäli niiden lausahdukset siis sopivat kyseisen tilin tyyliin.

Aina siis oman tilin tyyli sekä brändin henki edellä mennään - myös rekvisiitta-asioita suunniteltaessa.

1970-01-01 02.00.00 6.jpg
1970-01-01 02.00.00 7 (1).jpg

3. KÄDET

Tämä kohta voi kuulostaa hölmöltä, mutta kuvissa näkyvät kädet tuovat usein esim. tuotepainotteisten tilien kuvavirtoihin mukavaa lämpöä ja käytännönläheisyyttä. Esimerkkinä alla oleva kuva, joka voisi kuvitteellisesti olla rannekoru-brändin IG-tilin kuva - mutta pelkän kliinisen tuotekuvan sijaan on tässä kuvassa asetelma, jonka osana koru luontevasti esiintyy.

1970-01-01 02.00.00 5.jpg

4. ESINEET/ASIAT, JOTKA HEIJASTELEVAT BRÄNDIN VÄREJÄ/SÄVYMAAILMAA

Oman brändin värimaailman määritys on sinänsäkin hyvä asia tehdä, että sen kautta somekuvien somistuksiakin on helpompi keksiä; yksi somekuva-niksi nimittäin on haalia kuviin tavaroita/esineitä, joissa toistuu brändin oma, valittu sävykartta.

1970-01-01 02.00.00 3.jpg

5. POSTIKORTIT / PAPERITAVARAT

Postikortit, kirjat, vihot ynnä muut paperitavarat ovat onnen omiaan monenlaisten somekuvien rekvisiittoina! Myös esim. lahjapaperit ovat oiva tapa luoda erivärisiä ja -tyylisiä taustoja esim tuotekuviin.

Paperitavaroita voi käyttää kuvan pääelementtinä (kuten alla) tai taustan somistuksena (kuten em. lahjapaperi-niksi).

1970-01-01 02.00.00 1 (4).jpg
 
 

Mutta nyt meistä olisi mahtavaa kuulla: minkälaisia rekvisiittoja/somistuselementtejä sinä käytät somekuvissasi? :)

-Viola