Brändit & Instagram: Frukt Coffee Roasters

 
 
IMG-7220.JPG

Tänään saamme ilon kuulla Instagram-ajatuksia turkulaisen kahvipaahtimo Frukt Coffee Roastersin toiselta perustajalta ja yrityksen somevastaavalta Samuli Pääkköseltä. Frukt Coffee Roasters on tuore, vasta viime syksynä perustettu yritys - nuoresta iästään huolimatta brändillä on kuitenkin jo todella raikas ja värikäs yleisilme muotoutumassa Instan puolelle.

Lähdetäänpäs siis kuulemaan yrityksen IG-saloja Samulilta itseltään!


Kerro edustamastasi brändistä – mitä teette ja kenelle?

Frukt Coffee Roasters on moderni kahvipaahtimo Turusta. Me halutaan tehdä kahvista helposti lähestyttävää ja hauskaa! Me ostetaan pieniä eriä kahvia pieniltä tuottajilta ja pyritään parhaamme mukaan lisäämään läpinäkyvyyttä tällä alalla liittyen koko tuotantoprosessiin. Vähemmän ja parempaa!
Kohderyhmää ovat erityisesti ihmiset jotka eivät välttämättä miellä itseään kahvin ystäviksi. Me halutaan näyttää, että kahvi voi maistua todella hauskalta tai jännältä ja että sen ei tarvitse maistua pahalta. Toki kahvin ystävät ovat myös mielessä, mutta mitä avoimempi mieli sen parempi, koska meidän kahvit eivät ole tavallisia.

Keitä kuuluu Frukt Coffee Roastersin sometiimiin & mitkä ovat sometiimiläisten vastuualueet?

Meitä on yrityksessä kaksi perustajaa ja osakasta. Me molemmat ollaan paahdettu kahvia ennenkin ja oltu muutamia vuosia töissä kahvin parissa. Sometiimi olen käytännössä minä. Päivitän Instagramia ja Facebookia sekä tietysti meidän verkkosivuja sekä verkkokauppaa.


Mitä roolia eri somekanavat näyttelevät yrityksen toiminnassa ja mitä kaikkia kanavia yrityksellänne on aktiivisessa käytössä? 

Ajatuksena on pitää kanavat minimissään. Instagramissa on alusta asti ollut hyvä kahviyhteisö ja myös tällä alalla Instagram on tärkeä viestintäkanava. Sitä Instagram on myös meille. Pyrimme pitämään Instagramin feedin englanninkielisenä ja tällä hetkellä tilillä on enemmän sisältöä ja fiilistelyjuttuja. Facebook taas toimii meillä suomeksi ja sieltä löytyy informatiivisempia päivityksiä enemmän.

Mikä on brändinne päivitystyyli Instan suhteen; päivitetäänkö Instaa päivittäin ja kuinka paljon yleisesti Instagramiin päivittämiseen sekä kehittämiseen menee aikaa?

Ollaan vasta viime syksynä perustettu tämä yritys ja saimme meidän tuotantotilat käyttöön helmikuussa. Instagramin päivittämiseen käytetään aikaa, mutta määrällisesti päivityksiä ei ole vielä tullut paljoa tehtyä. Päivittäistä uutta materiaalia ei meillä juuri Instaan tule.; aika on yksi suuri tekijä, joka vaikuttaa tähän. Tällä hetkellä on paljon asioita tapahtumassa samaan aikaan ja someaktiivisuus tuntuu kärsivän hivenen siinä sivussa.

IMG-7221.JPG


Mitkä ovat Frukt Coffee Roastersin lempparitilejä Instassa?

Meitä inspiroivat ihmiset ja yritykset, joilla on sanottavaa ja jotka tekevät paljon sen eteen, että kahviala menisi parempaan suuntaan. Läpinäkyvyys, tuottajille maksettavat hinnat kahvinviljelystä sekä koko prosessin parantaminen siellä päässä tuotantoketjua on iso juttu. Meidän päässä - eli kahvipaahtimo- ja baristapuolella - taas inspiroi helppous sekä hyvää mieltä ja mukavaa fiilistä korostavat ihmiset ja yritykset. Myös aitous on tärkeä juttu. Seuraamme mahdollisimman vähän eri tilejä ja meillä onkin seurannassa yrityksen profiilin kautta vain muutamia ystävien yrityksiä sekä yhteistyökumppaneita.

Mitkä olisivat Frukt Coffee Roastersin vinkit muille yrittäjille/yrityksille Instaan liittyen – eli mitä asioita kannattaa ottaa huomioon kun suunnittelee ja luo omaa ilmettä Instagramiin sekä rakentaa yhteyttä yleisöönsä? 

Meidän vinkki voisi olla se, että kuviin ja jonkinlaiseen yhtenevään kuvakieleen sekä -ilmeeseen kannattaa panostaa, oli kyse mistä tahansa kuvasisällöstä. Samalla kannattaa kuitenkin muistaa, ettei kannata liikaa stressata yhtä päivitystä tai jättää päivityksiä väliin. Päivityksille pitää ottaa aikaa arjesta, koska muuten ne jäävät tekemättä kiireen keskellä.

Frukt Coffee Roasters;

Nettisivut

Facebook

Instagram