Brändit & Instagram: Hakola

 


Unto_Rautio_Hakola_1553_2_web.jpg

On aika hypätä jälleen Brändit & Instagram -postaussarjan pariin! Tämän postauksen keskiössä on upea suomalainen huonekalubrändi Hakola - ja yrityksen Insta-saloja meille valottaa nyt Hakolan sometiimin Lotta Paananen. Hakolalla Lotta vastaa markkinoinnin suunnittelusta sekä brändin Instagramista.

Sen pidemmittä puheitta, päästetään Lotta ääneen!


1. Kerro edustamastasi brändistä – mitä teette ja kenelle?

Hakola on pohjanmaalainen perheyritys, joka valmistaa ja myy huonekaluja jo kolmannessa sukupolvessa. Pohjalaisen puuseppäperinteen jatkaminen ja uudistaminen on meille kunnia-asia. Luomme yhdessä nuorten suomalaisten suunnittelijoiden kanssa tuotteita, jotka kestävät sukupolvelta toiselle. 

2. Keitä kuuluu Hakolan-sometiimiin ja mitkä ovat kunkin vastuualueet somekentällä?

Olen Hakolan tiimin uusin tulokas ja vastuualueeseeni somekentällä kuuluvat muun muassa Hakolan somekanavien ylläpito, postausten tekeminen ja asiakkaiden kysymyksiin vastaaminen. Teemme luovan johtajamme Annaleenan kanssa tiiviisti yhteistyötä ja suunnittelemme Hakolan somekanavien sisältöjä sekä kampanjoita yhdessä.

Unto_Rautio_Hakola_1661_we.jpg

3. Mitä roolia eri somekanavat näyttelevät yrityksen toiminnassa ja mitä kaikkia kanavia Hakolalla on aktiivisessa käytössä? 

Käytämme aktiivisesti Instagramia sekä Facebookia ja näiden lisäksi teemme erilaisia blogiyhteistöitä. Facebookiin jaamme enimmäkseen uutisia uusista tuotteista sekä tapahtumista kun taas Instagram on meille päivittäisessä arjessa tärkein somekanava visuaalisuutensa takia. Instagramin sisältöä suunnitellessa huomioimme muun muassa kuvien luoman kokonaisuuden, värit ja sen, että seuraajillemme välittyy hakolamainen, iloinen fiilis. 

4. Mikä on brändinne päivitystyyli Instan suhteen; päivitetäänkö Instaa päivittäin ja kuinka paljon yleisesti Instagramiin päivittämiseen sekä kehittämiseen menee aikaa?

Tällä hetkellä oma työtaipaleeni Hakolalla on vasta alkanut ja somerutiinit hakevat vielä muotoaan. Tavoitteemme on kuitenkin olla aktiivisempia Instagram-storyjen puolella ja luoda näkymää lähes päivittäin myös kulissien taakse; studiolle, shopille ja tehtaalle. Aiomme myös jatkossa esitellä tarkemmin keitä meillä Hakolalla on töissä.

Ideoimme erilaisia teemoja postausten pohjalle; nämä vaihtelevat muun muassa malliston lookbook-kuvista erilaisiin juttusarjoihin ja materiaalien hoitovinkkeihin. 

Emme tee perinteistä mainontaa juuri lainkaan, mikä tekee Instagramin roolista markkinoinnissamme entistä tärkeämmän. Suunnittelemme ja toteutamme Instagramiin tulevia juttusarjoja lähes päivittäin. Itse postaamiseen menee ehkä vajaa tunti päivässä ja postaamme Instagramiin muutaman kerran viikossa.

Unto_Rautio_Hakola_1695_web.jpg

5. Mitkä ovat Hakolan sometiimin lempparitilejä Instassa?

Seuraamme Instagramissa inspiroivia yrityksiä ja henkilöitä, esimerkiksi seuraavia: @muitaihania, @clippingsdesign, @lottanieminen, @studio_lapeche ja @monomio_research.

6. Mitkä olisivat Hakolan vinkit muille yrittäjille/yrityksille Instaan liittyen – eli mitä asioita kannattaa ottaa huomioon kun suunnittelee ja luo omaa ilmettä Instagramiin sekä rakentaa yhteyttä yleisöönsä?

Suosittelen luomaan aitoa ja visuaalisesti laadukasta sisältöä. Instagram on visuaalisuuteen perustuva orgaaninen alusta, joten kuvien kannattaa olla herkkua silmille. Omaa ilmettä suunnitellessa kannattaa huomioida kuvien luoma kokonaisuus, värimaailma, kuvien välinen vaihtelu ja viesti jonka haluaa välittää seuraajilleen.  Liiallinen vakavuus kannattaa myös jättää nurkkaan ja toimia pilke silmäkulmassa. 

Hakolan nettisivut

Hakolan Instagram

Hakolan Facebook

Kuvat: Hakola / Unto Rautio