6 visuaalista tehokeinoa Instagram stooreihin

 

Instagram Story -ominaisuuden käyttö on tuonut uudenlaisen vivahteen Instagram käyttäjille. Se antaa mahdollisuuden jakaa hieman autenttisemman kuvan ruutujen takaa. Tuttavallisemmin suomeksi kutsuttuna instastooreja voi tehdä hyvin monella eri tavalla. Voit jakaa videoita ilman mitään käsittelyä tai käyttää erilaisia filttereitä ja visuaalisia tehosteita ja niillä kikkailussa vain taivas on rajana. Varsinaiset Instagram-postaukset ovat monesti hyvinkin harkittuja ja suunniteltuja. Kun taas Instagram Storyt ovat herkemmin aikasidonnaisia ja heijastelevat hyvin vahvasti kunkin stoorin tekijää. Videoita ja kuvia Instagram stooreissa kannattaa myös harkita jos ne haluaa esimerkiksi stailata oman brändin kanssa yhteensopivaksi. Tässä postauksessa jaamme 6 vinkkiä miten voit käyttää Instagram Story elementtejä piristämään stoorejasi.


6 visuaalista tehokeinoa instagram stooreihin

1) Vaihda tarrojen väriä

(1) Kokeile erilaisten tarrojen käyttöä. Tarrat löytyvät ylärivin valikosta neliönmallisen hymynaamakuvion alta ja skrollaat hieman alaspäin. Tarroiksi kutsutaan niitä kuvioita, jotka näkyvät listassa ennen emojeja. (2) Kun klikkaat tarraa, monet niistä antavat toisen värivaihtoehdon. (3) Jotkut tarrat ovat osittain läpinäkyviä, eli voit värittää kynätyökalulla sen alle ja saat siten vielä erilaisen väriyhdistelmän tarraan.

visuvinkit-IG-stooreihin-VÄRITARRAT.jpg


2) Luo yksivärinen tausta

Näin luot Instagram stoorillesi yksivärisen pohjavärin: (1) Ota mikä tahansa kuva tai valitse kuva kännykästäsi löytyvistä kuvista. (2) Valitse kynätyökalu ja valitse väri alareunasta. Painamalla sormella hetken värien kohdalla, saat näkyville värien lisävalikon. (3) Kun väri on valittu paina sormellasi ruudulla hetkisen kunnes tausta muuttuu valitsemasi värin sävyiseksi. Voit myös napata värin jostakin kuvasta värinvalinta työkalulla. Yksivärisen taustan päälle voit kirjoittaa tekstejä, lisätä tarroja, emojeja, kysymyksiä, ja giffejä. Ole luova!

visuvinkit-IG-stooreihin-TAUSTAVÄRI.jpg

3) VAIHDA EMOJI SLIDERIN TAUSTAVÄRIÄ JA EMOJIA

(1-2) Vaihda emoji sliderin emojia klikkaamalla emojia. Saat lisää vaihtoehtoja näppäimistön yläpuolelle ilmestyvästä + merkistä. (3) Vaihda emoji sliderin taustaväriä painamalla yläreunassa olevaa väripalloa. Kun painat väripalloa hieman pidempään saat alas värivalikon. Painamalla värivaihtoehtoja pitkään, aukeaa lisää värivaihtoehtoja. Myös kysymystarran taustaväriä voi vaihtaa painamalla sitä pitkään.

visuvinkit-IG-stooreihin-POLLIT.jpg

4) Värisumu

Näin teet värisumun Instagram Stooreissa: (1) Valitse emoji tai tarra jonka värisen “sumun” haluat tehdä. (2-3) Kun kuvake on ruudulla, laajenna sitä kahta sormea käyttäen niin isoksi, että kuva alkaa haaleta ja siitä muodostuu sumumainen värielementti. (4) Siirrä sumu sen verran reunaan, ettei emojin/tarran muut elementit näy kuvassa ja asettele sumu kivasti kuvaan nähden.

visuvinkit-IG-stooreihin-VÄRISUMU.jpg

5) YHDISTELE MAININTOJA, AVAINSANOJA JA erilaisia TEKSTEJÄ

Instagram Storien hienous on, että ne ovat niin monipuolisia. Videoiden, kuvien ja tarinoiden lisäksi voit mainita / linkata muita tilejä ja tägätä stoorejasi tiettyjen avainsanojen eli hashtagien alle. Nämä antavat niiden ilmeisen löydettävyyden ja kontaktoitumisen hyötyjen lisäksi myös mahdollisuuden visuaaliselle fiilistelylle. Alla olevassa esimerkissä 1. kuvassa on pelkkä kuva ruoasta ja 5. kuvassa on käytetty erilaisia avainsana sekä tekstimuotoja tuomaan lisää visuaalisuutta sekä viestimään enemmän kuvan sisällöstä.

(1) Ota kuva tai käytä kuvaa kamerasi rullasta. (2) kirjoita tekstityökalulla haluamasi sana. (3) Vaihda tekstityyliä ja kokeile mahdollista taustaväriä tekstille. Tekstityyli vaihdetaan kynätyökalussa ollessa keskeltä ylhäältä missä (2) ja (3) kuvissa lukee ‘klassikko’ ja ‘vahva’. Näet valitun tekstityylin lisämuotoilumahdollisuudet vasemmasta yläreunasta. (4) Valitse tekstin tai tekstin taustaväri nappaamalla väri kuvasta, jotta se sopii hyvin kuvan sävyihin valitsemalla värinvalintatyökalu (= pallura, jossa on pipetin kuva, joka näkyy kuvassa (2) ja (3) väripalluroiden vasemmassa reunassa). Pidä sormea ruudussa ja liikuttele sitä ja etsi sopiva sävy. (5) Lisää ja avainsanoja, mainintoja ja paikkamerkintöjä, ja yhdistele niitä teksteihin, joita on tehty erilaisilla tekstityyleillä ja luo siten erilaisia visuaalisia kokonaisuuksia.

visuvinkit-IG-stooreihin-RUOKA.jpg

6) yhdistele GIFFEJÄ/hymiöitä sekä kynätyökaluja

Yksi erittäin Instagram Stooreille ominainen visuaalinen lisä on erilaiset GIFF animaatiot. Heittäydy luovaksi ja leikittele erilaisilla kuvien, giffien ja kynätyökalujen yhdistelmillä. (1) Ota kuva tai valitse kuva, jonka olet ottanut aiemmin. Paina (1) kohdan ylärivistä neliön mallista hymynaama -kuvaketta, josta aukeaa lisää vaihtoehtoja. Valitse sieltä listasta GIFF. Valitse joku GIFF etusivun (vaihtuvista) nostoista tai hae hakusanalla. Kuvassa (2) haetaan GIFF animaatiota hakusanalla ‘heart’. Käytä englantia hakusanoissa.

(3) Sijoita GIFF koskemalla siihen sormella ja kahta sormea käyttäen voit myös vaihtaa sen kokoa.

(4) Ota kynätyökalu ja valitse väri ja yläreunasta kynän tyyli. Testaile kynän eri vahvuuksien käyttöä. Pääset säätämään kynän paksuutta vasemman reunan sliderista. (5-6) Yhdistele eri kynätyylejä ja värejä ja anna luovuutesi kukkia!

visuvinkit-IG-stooreihin-GIF-JA-PIIRROKSET.jpg

Tässä oli 6 erilaista visuaalista tehokeinoa, joita voit käyttää Instastooreissa. Muista myös, että vaikka visuaalinen kikkailu on hauskaa pyri pysymään omalle tyylillesi uskollisena sekä edustamasi brändin visualistiikassa. Voit esimerkiksi kehitellä jonkun oman pienen visuaalinen piristeen / tyylin videoihisi ja toistaa sitä niin, että katsojasi tunnistavat sinut siitä heti. Instagram stooreja voi käsitellä vaikka kuinka paljon, mutta muista että tämän osion rikkaus ja kiehtovuus on kuitenkin sen ei niin suodatettu ja aito läsnäolo ja sisältö.

Lopuksi vielä muutamia IG-profiileja, joiden Instagram Story -tarinat erityisesti ovat ihastuttavaa seurattavaa:

@shopbando @theuncommonplace @muitaihania @maanantaimalli @vanelja