Näin käytät IGTV:tä

 
IGTV esimerkkikuva

Instagram lanseerasi kesällä 2018 IGTV:n, mutta mikä ihme se IGTV oikein on? Tässä postauksessa käydään läpi tämä Instagramin uusi sovellus.

MIKÄ ON IGTV?

IGTV on Instagramin sisällä oleva videokanava. Eli se on ikäänkuin kanava kanavan sisällä. Aiemmin Instagramissa on ollut mahdollista jakaa videoita omassa feedissä, jossa kesto on ollut max 1 minuutti sekä Instagram Stooreissa, joissa yhden pätkän maksimipituus on 15 sekuntia. IGTV:ssä maksimpituus peruskäyttäjällä on 10 minuuttia (valituilla käyttäjillä jopa tunnin).

Toinen selkeä ero Instagramin muihin video-ominaisuuksiin verrattuna on, että videot säilyvät niin kauan kuin haluat ja muodostavat täten videoille oman kanavan mistä ne on helppo löytää. Instagram stooreissa videot häviävät näkyvistä 24h jälkeen ellei niitä ole tallennetu kohokohtiin. Normaalin kuvafeediin puolestaan ladatut videot hukkuvat helposti uusien kuvajulkaisujen myötä feedissä alemmas, koska ne ovat kuvien seassa.

IGTV on siis vähän kuin Youtube Instagramin sisällä. Mutta Youtubeen verrattuna isoin ero on, että IGTV:ssa videoformaattina on pystymuoto. Tämä tukee vahvasti mobiilikäyttöä, koska puhelinta ei tarvitse kääntää vaaka-asentoon, että näet videon paremmin.


Näin käytät IGTV:tä

IGTV eli Instagram TV on helppokäyttöinen. Käytännössä sinulla on valittavissa 4 erilaista vaihtoehtoa miten katsoa videoita:

1. “Sinulle” ( = algoritmi valitsee sinulle käyttäytymisesi perusteella videoita, joista saattaisit tykätä)

2. “Seurataan” ( = niiden tilien IGTV videoita keitä seuraat “normaalin” Instagramin puolella)

3. “Suositut” ( = suosittuja videoita tileiltä, joita et seuraa)

4. “Historia” ( = jos sinulla jäi jokin video kesken, se löytyy täältä)

Kuvalliset ohjeet miten IGTV toimii

Näiden valintojen lisäksi voit

5. etsiä videoita

6. klikata omaa profiiilia (Täältä luot oman kanavan jos haluat aloittaa IGTV videoiden teon)

7. Luoda oman kanavan / mennä omaan IGTV profiilin mistä voi lisätä uusia videoita ja nähdä kaikki tehdyt videot

Kun katsot videota, voit tykätä siitä, jakaa sen, sekä kommentoida sitä. Kunkin videon näyttökerrat ja kommenttien määrä näkyvät videon kohdalla.

IGTV videon vaatimukset

  • Kuvasuhde: Videoiden on oltava pystysuuntaisia ja niiden kuvasuhteen on oltava 9:16.

  • Tiedostokoko: 650 Mt (max 10min)

  • Tiedostomuoto: MP4

IGTV videoita voi ladata sovellukseen myös Instagramin selainversion kautta, joka helpottaa jos käsittelet videoita koneella.

Viestintämielessä IGTV tuo Instagramiin keinon, jossa viestiä videomuodossa hieman syvemmin erilaisista aiheista. Se on hieman enemmän kuin Insta stoorien behind the scenes tyyppiset lyhyet videot ja paljon miellyttävämpi katselukokemus kuin feedin pienet minuutin mittaiset videot. Oletko sinä jo kokeillut hyödyntää IGTV:tä?