Brändit & Instagram: Made of Sundays

 
 
Alba-and-bunny-door-5.jpg

On aika jatkaa Brändit & Instagram -postaussarjaa! Tällä kertaa saimme kunnian kuulla ajatuksia ja fiiliksiä Instagramiin liittyen Made of Sundaysin Thomakselta.

Mikäli et muuten tunne vielä Made of Sundaysin porukkaa ja brändiä, niin nyt kannattaa kipittää nopeasti heidän sivuilleen - tämä iloinen ja värikäs jengi suunnittelee ja valmistaa nimittäin maailman söpöimpiä seinä- ja sisustustarroja. (Lisäksi ne ovat ympäristöystävällisiä ja eettisesti valmistettuja - mikä on mahtavaa!)

Mutta nyt - päästetään Thomas ääneen:

Kerro lyhyesti omin sanoin brändistänne – mitä teette ja kenelle?  

Suunnittelemme ja valmistamme seinätarroja kaikille jotka tykkäävät sisustaa usein, helposti sekä nopeasti. Kohderyhmämme ovat leikkimieliset aikuiset ja lapset jotka ajattelevat kuten me; ettei sisustamisen aina tarvitse olla niin vakavaa eikä pysyvää. Tavoitteemme on että tarramme eivät jätä jälkiä seinälle eikä ympäristöön, ja siksi valmistammekin seinätarramme paperista muovin sijaan. Eettinen valmistus on meille tärkeää: tulostamme ja leikkaamme tarrat itse Suomessa ja käytämme ainoastaan Euoroopassa valmistettuja materiaaleja.


madeofss.jpg

Miten yrityksenne sai alkunsa?

Yrityksemme alkoi meidän omasta mielenkiinnosta sisustamiseen (ja varsinkin tilapäiseen sisustamiseen seinätarroilla). Alba kävi kerran työmatkalla Lontoossa ja toi tuliaisiksi setin Space Invaders -tarroja jotka hän oli löytänyt paikallisesta liikkeestä. Ne olivat sillä hetkellä juuri meidän makuun: yksinkertaisia, värikkäitä ja sopivan nörttihenkisiä. Jonkin ajan kuluttua rupesimme katselemaan ympärille josko löytäisimme muitakin tarroja joilla koristella kodin valkoiset kaapit, mutta tämä osottautuikin astetta hankalemmaksi sillä suurin osa markkinoilla olevista tarroista olivat “Home sweet Home” -tyyppisiä tekstejä tai yksinkertaisia ääriviivoja urheiluautoista. Siitä se ajatus sitten lähtikin: mitä jos suunnittelisimmekin paremmat tarrat itse? 


Keitä kuuluu Made of Sundays -tiimiin ja mitkä ovat kunkin vastuualueet yrityksessä?

Tällä hetkellä meidän tiimiin kuuluu kolme henkeä; Alba, Gemma ja minä (Thomas). Alba hoitaa kaiken tarrojen valmistuksesta ja tilausten pakkaamisesta asiakaspalveluun, Gemma on tällä hetkellä Espanjassa luomassa perustuksia meidän paikallista toimintaa varten ja minä hoidan yrityksen yleistä strategiaa, verkkokauppaa sekä markkinointia. Olemme juuri etsimässä neljättä supersankaria mukaan pieneen tiimiimme. 

ssblogimadeofs.jpg


Mitä roolia eri somekanavat näyttelevät yrityksenne toiminnassa ja mitä kaikkia kanavia käytätte aktiivisesti? 

Käytämme Instagramia ja Facebookia, sillä muihin kanaviin meillä ei riittäisi tällä hetkellä aika tai resurssit. Kanavissa esiintyy tosin jonkin verran päällekkäisyyksiä, sillä postaamme usein ristiin kumpaankin. Facebook painottuu kuitenkin hieman enemmän puhtaasti kaupallisiin viesteihin kuten tuotejulkaisuihin sekä aukiolo- ja tapahtumapäivityksiin. Instagram vuorostaan on fiilispohjaisempi, ja pyrimmekin julkaisemaan mahdollisimman paljon asiakkaiden lähettämiä kuvia sekä inspiroivaa sisältöä sekä kurkistuksia kulissien taakse. 


Made of Sundaysin Instagram on ihana! Mikä on Insta-päivitystyylinne; päivitättekö sovellukseen päivittäin ja kuinka paljon yleisesti käytätte aikaa Instagramiin päivittämiseen sekä kehittämiseen?

Tämä vaihtelee, ja ennen käytimme tähän selkeästi enemmän aikaa kun mitä juuri tällä hetkellä teemme. Instagram on meillä valitettavasti pienessä suvantovaiheessa resurssipulan takia, mutta tarkoituksenamme on jälleen olla aktiivisempia siellä loppusyksystä kunhan olemme saaneet käynnissä olevat rekrytoinnit tehtyä. Aikaisemmin meillä oli suunnitelmallisempi lähestymistapa julkaisemiseen, ja teimme aina aikataulut viikoksi eteenpäin (yksi kuva päivässä). Mutta kuten niin usein käy, tippuvat nämä nopeasti pois kun oikea kiire iskee, ja viime kuukaudet olemmekin julkaisseet sisältöä ilman suunnitelmaa ja huomattavasti aikaisempaa epäsäännöllisemmin (2-4 kertaa viikossa). Tavoitteenamme kuitenkin siis jälleen päästä rytmiin mukaan, ja optimaalisesti viikkosuunnitelman tekoon menisi joitain tunteja, ja sitten itse päivittämiseen noin puoli tuntia - tunti päivässä. Tulevaisuudessa haluamme postata vähemmän mutta laadukkaammin, joten tulemme pyrkimään noin 1-3 suunniteltuun viikottaiseen postaukseen + 1-2 improvisoituun. Koitamme minimoida myyntihenkiset tuotepostaukset ja keskittyä Instagramissa enemmän aitoon ja inspiroivaan sisältöön sekä keskustelunavauksiin.


ssblogmadeofs.jpg

Mitkä ovat Made of Sundaysin lempparitilejä Instassa?

@alwaysfits @mokuyobithreads @luckydipclub @trolli_usa @houselarsbuilt @lunettecup @ohhappyday


Mitkä olisivat Made of Sundaysin vinkit muille yrittäjille/yrityksille Instaan liittyen – eli mitä asioita kannattaa ottaa huomioon kun suunnittelee ja luo omaa ilmettä Instagramiin sekä rakentaa yhteyttä yleisöönsä? 

Kannattaa yrittää olla mahdollisimman aito omalle kohderyhmälle. Orgaanisesti kasvatettu seuraajakunta on aina pidemmän päälle helpompi kun kilpailuilla ja ilmaisilla tuotteilla hankittu sekalainen joukko ihmisiä. Loppujen lopuksi seuraajien lukumäärällä ei yleensä ole liiketoiminnan kannalta mitään väliä, vaan viisaria liikuttavat ne seuraajat jotka oikeasti haluavat kuulla mitä sinulla on sanottavaa - joten puhu siis ennen kaikkea heille. Mitoita aina tavoitteet olemassa olevien resurssien päälle. Harvalla yrityksellä on mahdollista luoda niin visuaalisesti kaunis ja täydellinen tili kuten esim. @luckydipclub tai vastaavilla tileillä joiden koko liiketoiminta perustuu sisällön luontiin, joten yleensä on parempi tähdätä hieman alemmaksi ja löytää se oma uniikki ääni, sillä hyvä ja aktiivinen perusta varmistaa että jaksat myös tulevaisuudessa panostaa sisältöön (mikään ei demoralisoi kuten humiseva tyhjyys). Ennen kaikkea mieti miksi ylipäätänsä olet Instagramissa, ja ketä viestisi kiinnostaa? Tee sen pohjalta suunnitelma ja pysy siinä, älä muuta sisältösi tyyliä ja äänensävyä päivästä toiseen. 

Pssst! Muistathan tsekata Made of Sundaysin:

Nettisivut &

Instagramin &

Facebookin